sunnuntai 27. syyskuuta 2009

EVEN LUUMUKAKKU


Saksalainen luumukakku

TAIKINA
4,5 dl maitoa (kädenlämp.)
ja puoli palaa tuoretta hiivaa sekoitetaan, kunnes hiiva sulaa.

Seokseen lisätään:
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 kananmuna

Ja lopuksi:
puolikarkeita vehnäjauhoja (ei liikaa)
125 gr voita tai margariinia

PÄÄLLINEN
1,5 kg tuoreita luumuja (kirpeistä omenoista tulee myös hyvä)

Luumuista poistetaan kivet siten, että ne leikataan yhdeltä puolelta auki, mutta puoliskoja ei irroteta toisistaan. Kivi otetaan pois ja leikataan kumpaankin puoliskoon keskelle pieni viillos.
Täten saadaan aikaan luumun korkuinen noin 8cm pitkä ”levy”.

Taikina valmistetaan muuten kuten hiivataikina, mutta taikinaa ei alusteta käsin, vaan jätetään se niin löysäksi, että sen juuri ja juuri jaksaa vaivata kapustalla. Annetaan nousta puolisen tuntia.

Taikina levitetään uunipellille esim. lusikalla. Luumut asetellaan limittäin siten, että ”luumulevyn” toinen reuna on hieman enemmän koholla kuin toinen..
Ripotellaan päälle sokeria, ja paistetaan uunissa 185 ° noin 35 – 40 min.


Luumukakku tarjotaan kermavaahdon kera.

4 kommenttia:

  1. Kiva aina saada uusia reseptejä, eri maiden herkkuja. Tätäkin voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija, herkkua on; niin on syöty, että en tiedä syönkö huomennakaan mitään. Try this!

    VastaaPoista
  3. Täytyy kokeilla kun löytyy kaapista tarvittavat! Ja kun äiti on poissa, että voi kunnolla nauttia kokkaamisesta (en ole vielä käsittänyt miten kokata ilman sottaamista)!

    VastaaPoista
  4. Tuure, ehkä sinä et ole nuoruuden innossasi ja taiteilijan luonteellasi huomannut siivota jälkiäsi...;-)

    VastaaPoista